sábado, 15 de marzo de 2014

CIRQUE DU SALOU

Tots els objectes i materials que estem preparant en aquesta assignatura són per l’espectacle de final de curs, a on el tema és el Circ.
Al principi no teníem clar quins objectes podíem fer per l’espectacle i per tant vam fer una pluja d’idees a on tot fèiem una aportació d’alguna idea que es pogués dur a terme. Ens vam dividir en diversos grups i vam començar a treballar amb les idees escollides finalment, que són les següents:

FOQUES
Una de les idees que vam escollir va ser fer algun animal del circ dels quals vam triar les foques i l’elefant, que explicaré a continuació. Les foques, fetes amb planxes de “porexpan”, ens han portat algunes dificultats a l’hora de fer-les, ja que no teníem experiència i per tant no sabíem com fer l’estructura principal.
Vam començar a fer una foca unint les planxes de porex i després anant llimant, perquè agafés la forma de l’animal, però vam veure que d’aquesta forma es tardava molt en fer tota la foca i vam decidir demanar ajuda a un expert que ens va ajudar i ens va donar consells en el moment de fer la foca. El procediment que ens va ensenyar ens va ser molt més útil i també més ràpid que consistia, també, en unir les planxes de “porexpan” però per parts i en el moment d’unir-los, fer que ja anessin agafant la forma de la foca, i d’aquesta manera, un cop feta totes les parts, unir-les i llimar-les per fer un acabat millor. Un cop acabada vam decidir fer-ne un altre, però per no haver de repetir tot el procediment, vam agafar tires de venes de guix, i barrejar-les amb aigua, les vam col·locar per sobre de la foca per tal de fer un motlle i fer-ne una altra completament igual.
En les imatges següents podem veure el resultat de la foca, encara que tot i així falta pintar-les i fer uns petits detalls més:


-          ELEFANT
El segon animal que vam escollir fer va ser un elefant però no un petit, un que s’assemblés el màxim possible a un de real. Ens va costar fer molt l’estructura de l’elefant amb botelles de plàstic. Les vam unir amb cinta adhesiva i finalment recobrir tota l’estructura amb paper de diari amb cola blanca barrejada amb aigua perquè agafés força.
A continuació deixo les imatges de l’elefant amb la seva estructura principal:CANÓ
També vam escollir fer un canó per l’home bala. Vam començar a fer-lo amb un cartó a on l’enrotllàvem i a on la final, i també la part més estreta, quedava unida. Aleshores vam col·locar  un llistó a la part inferior amb rodes perquè s’aguantés i finalment el vam pintar de vermell, blau, blanc, platejat i daurat. El seu resultat és el que es pot veure a la imatge:


CARAVANA
També vam creure que era bona idea fer una caravana pels personatges del circ. L’estructura principal de la caravana és de cartró, tan les partes com el sostre. Les parets i el sostre estan units amb cinta adhesiva i reforçat amb paper de diari amb cola blanca barrejada amb aigua. Un cop fet tot això vam començar pels detalls de la caravana i a pintar-la. També hi vam ficar unes lletres fetes amb cartró a on s’hi pot veure clarament la paraula “Cirque”. A més, els alumnes de quart ens van fer accessoris per a la caravana com torretes de flors i alguna xemeneia.
El resultat el podeu veure a la imatge que us deixo a continuació:FALDILLES DE TUTÚ

Vam fer unes faldilles per un vestuari per a una de funcions que es faria en un moment determinat de l’espectacle. Vam utilitzar "trapillo" negre i tul negre i gris per fer les faldilles. Seguidament podreu veure el resultat:


BOTONERES
També vam fer unes botoneres per la banda de música del circ amb una mena de cordes-fils que la professora ho anomenava amb el nom de “trapillo” de color taronja. El procediment a seguir era senzill, ja que només s'havien de fer trenes i en alguns casos enrotllar-les per fer els botons, i finalment cosir-los a la trena principal. Aquí teniu la imatge final:VESTITS
També vam decidir fer uns vestits de pompoms per l’espectacle, això si, cada vestit tindria un model diferent, és a dir, no ni hauria cap d’igual. Seguidament us deixo tres models ja fets a classe: (explicar voimet(
No hay comentarios:

Publicar un comentario